V imenu vseh, ki smo danes prejeli zakrament svete birme, izrekam: HVALA IN SLAVA SVETEMU DUHU.

Hvala župnijskemu občestvu; vsem, ki ste ob sredah, po večerni maši, molili za nas in naše družine, pevcem, krasilni ekipi, ministrantom,... in vsakemu posamezniku, ki s svojim zgledom in molitveno podporo pomaga tudi naši duhovni rasti.

Hvala našim staršem, ki so nam dali najboljše kar lahko – doto vere. Hvala vsem botrom, da ste odgovorno sprejeli nalogo.

Veseli smo, da so danes med nami bogoslovec. g. Roman Ivanetič, g. Frančišek Novak in g. Janko Pirc– lepo vas pozdravljamo in se zahvaljujemo za sodelovanje pri sveti maši.

Lepo se zahvaljujemo g. Marjanu Primc - žrtvovali ste svoj čas, se trudili in poučevali birmance na podružnici Karteljevo. Zato vam podarjamo sliko podružnične cerkve, saj vemo, da ima posebno mesto v vašem srcu.

Najlepša hvala našemu župniku Janezu Rihtaršič. Najbrž ste velikokrat ravno v nas dobili potrditev vaše življenjske odločitve in poslanstva ter še bolj začutili, kako zelo so potrebni duhovni poklici. :) Današnji dan kaže na to, da nobena molitev in nobena žrtev ni zaman. Podarjamo vam sliko vašega zavetnika, da vas bo spremljal tudi na ta način.

Iskrena hvala gospodu škofu Andreju Glavan. Vaše ime je neizbrisno povezano z nami. S ponosom ga bomo izrekli ob vsakem vprašanju: „ Kdo je pa tebi podelil zakrament svete birme?“ Danes vam obljubljamo, da ne bo izrečeno samo kot odgovor na to vprašanje, ampak ga bomo vpletali tudi v naše molitve. Zdaj, ko smo postali odrasli kristjani, se čutimo še bolj odgovorni, da molimo za Cerkev in za našega škofa. Podarjamo vam sliko Mirne Peči, da vas bo pogled nanjo spomnil, da tudi mi prosimo za molitev.

Okrepljeni z močjo Svetega Duha, z veseljem v srcu in nasmehom na ustih, stopamo v svet, da ga polepšamo drugim in sebi. Zato vedno znova izrekamo: HVALA IN SLAVA SVETEMU DUHU.