Toda ne prosim samo za te, ampak tudi te za tiste, ki bodo po njihovi besedi verovali vame: da bi bili vsi eno, kakor si ti, Oče, v meni in jaz v tebi, da bi bili tudi oni v naju, da bo svet veroval, da si me ti poslal. In jaz sem jim dal veličastvo, ki si ga dal meni, da bi bili eno, kakor sva midva eno: jaz v njih in ti v meni, da bi bili popolnoma eno. Naj svet spozna, da si me ti poslal in da si jih ljubil, kakor si ljubil mene.

Jn 17,20-23

Leto 2007 je bilo leto Svetega pisma. Takrat se je v Sloveniji zgodil tudi prvi svetopisemski maraton. 

To je izmenično, nepretrgano branje Svetega pisma, ki traja teden dni, 24 ur na dan. Tudi letos poteka v cerkvi sv.Jožefa, v Ljubljani. Posebnost tega je, da se okoli Svetega pisma, ki je naš temelj, zbirajo različne krščanske skupine. Ob skupnem branju in osredotočenju na Živo Besedo se pozabi na razlike in se poveže v eno. Tako se izpolnjuje Jezusova molitev, ki pravi, da bi bili vsi eno.

Beseda maraton se uporabi zato, ker se nepretrgoma vztraja v molitvi branja in premišljevanja Svetega pisma. Mini svetopisemski maratoni (trajajo minimalno 2 uri)  se tudi letos vzporedno odvijajo v skoraj 50 krajih po vsej Sloveniji.

Letos, 10.10.2013, v letu vere, mesecu rožnega venca in času priprave na posvetitev Marijinemu srcu, smo se prvič s triurnim branjem Božje besede pridružili tudi v Mirni Peči. Začeli smo s sveto mašo in nato nadaljevali z branjem Matejevega evangelija.

Maraton je posvečen Živi Besedi, Besedi Življenja. Zahrepenimo in vsak dan posegajmo po tej Nebeški hrani, da bomo lahko rasli v veri, upanju in ljubezni.