V letošnji – devetstoti – advent v naši župniji bo vključena obnova misijona. To je duhovna obnova za vse župljane. V teh dneh sem nekje zasledil zapisano vprašanje: Ali je advent še kaj več kot samo nakupovalna mrzlica?

Dnevi obnove misijona od 8. do 11. decembra, bodo priložnost, da svoje oči od tolikih stvari, ki me vsak dan obdajajo in zaposljujejo spustim do svojega srca. V njem se s časom nabere mnogo stvari. Takih, ki spadajo vanj in tistih, ki ga bremenijo. Obnova misijona bodo dnevi božje bližine v tem adventu, ko bomo lahko skupaj, kot župnijsko občestvo, ponovno izpovedali Vate zaupamo Gospod! Na tak način se želimo odtrgati od vsega tistega, kar nas veže nase in se v tem adventu približati Gospodu, ki prihaja.

Program obnove misijona bo naslednji:

  • četrtek, 8. december, Brezmadežno spočetje Device Marije

Sveto mašo ob 9.00 daroval g. Janez Šimenc, župnik v Domžalah (mirnopeški župnik (1997 – 2003).
Zvečer bo maševal g. Jože Grebenc župnik v Šetnvidu pri Stični (nedeljski kaplan v Mirni Peči 1974/75).
Po večerni maši bo srečanje namenjeno zakoncem. Pogovor z naslovom Zakon in družina bosta vodila zakonca Tutin.

  • petek, 9. december

Dopoldan bo namenjen obisku bolnih in ostarelih. Kdor bi poleg tistih, ki jih obiskujem vsak mesec še želel prejeti zakramente, naj to sporoči v župnišče.
Večerno somaševanje z nagovorom bo vodil g. Franc Levičar, župnik na Raki (mirnopeški župnik 1981 – 1991).
Ob 19.00 bo v župnišču srečanje za mladino, ki ga bodo oblikovali Mladi za Kristusa. Mnogi ste bili navdušeni nad njihovim pričevanjem v Stični. Pripeljite na to srečanje svoje vrstnike.
V petek, 9. decembra, ob 19.00 bo tudi srečanje namenjeno vsem župnijskim sodelavcem: članom ŽPS in Karitas, ključarjem in mežnarjem, bralcem in pevcem. To srečanje bo vodil g. Marjan Lampret.

  • sobota, 10. december

Ob 9.00 bo v župnišču delavnica za osnovnošolske otroke. Večerno sveto mašo bo vodil g. Franc Novak, župnik v Podbočju (nedeljski kaplan v Mirni Peči 1976/77).
Ob 19.00 bo srečanje za vse starše (očete in matere) veroučencev. To srečanje bo vodil g. Gregor Celestina in zakonca Rožman.

  • nedelja, 11. december

Obe nedeljski sveti maši bo daroval g. Alojzij Grebenc, župnik v Dolu pri Ljubljani (nedeljski kaplan v Mirni Peči1975/76) in nas nagovoril pod naslovom: Nedelja – dan župnije.

Vzemi si čas in se udeleži vsaj tistega srečanja, ki je tebi namenjeno.