V soboto, 15. oktobra smo se odpravili na romanje v Ribnico ter v okolico Kočevja. Zjutraj smo se zbrali ob osmi uri na parkirišču, kjer smo počakali še drugi avtobus, na katerem so bili župljani župnije Mokronog. Tako smo se oboji odpravili po avtocesti do Škofljice ter preko Turjaka proti Sodražici.

Najprej smo se podali na Goro, kjer je pokopana Magdalena Gornik, katero najverjetneje poznate po tem, da je preživela 47let le ob Kristusovi hrani, morda pa ste slišali tudi za njo, da je nosila Kristusove rane - stigme. Več o njej si lahko preberete tudi na če kliknete TU. Potem ko smo na grobu poslušali nekaj besed o njenem življenju smo se podali v cerkev, kjer smo pred izpostavljenim Najsvetejšim zmolili litanije. Nato so nas prijazno postregli s pecivom in čajem, a da nas ni preveč zmrazilo smo se odpravili na avtobus in odpeljali naprej.

Nato smo se ustavili v cerkvi na Novi Štifti. Tam smo imeli sveto mašo in si ogledali cerkev. Potem smo se odpravili na kosilo, po kosilu pa še v ribniški muzej in pa v rokodelski center, kjer so nam prestavili kako so včasih izdelovali suho robo. Po ogledu muzeja pa smo se odpravili še k zadnji postojanki in sicer na Kočevsko reko, kjer nam je tamkajšnji župnik prijazno razkazal in razložil dele kateri sestavljajo njihovo cerkev.

Spodaj pa si oglejte še par slik, tega krasnega dne.